Szeretettel köszöntelek a Dunaszentpál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Dunaszentpál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Dunaszentpál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Dunaszentpál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Dunaszentpál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Dunaszentpál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Dunaszentpál klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Dunaszentpál klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Töklámpások |
A töklámpások derengő fénye még a leghűvösebb, legborongósabb őszi esték hangulatát is feldobja.
Elkészítés menete:
Éles késsel óvatosan vágjuk le a tök felső részét, de a kalapkát ne dobjuk el, mert szükség lesz rá. Kézzel szedjük ki a magokat, majd egy evőkanállal vájjuk ki a tök belsejét úgy, hogy a tök héja ne sérüljön meg. A nagyobb méretű tököknél kb. 2 cm, a kisebbeknél kb. 1 cm vastagságú falat hagyjunk meg. A bonyolultabb mintá(ka)t – akár filctollal, akár sablon segítségével – rajzoljuk meg előre, almavájóval kerekítsük ki a kerek lyukakat, majd késsel óvatosan vágjuk ki a szögletes nyílásokat. Célszerű a tök belsejét olajjal bekenni, hogy a lámpás sokáig megmaradjon.Felülről helyezzünk a tökbe egy-egy mécsest, vagy a nagyobbakba akár egy hengeres gyertyát is beleállíthatunk.
A levágott kalaprészen lévő vastag húst is kapargassuk le egy kanállal. Ha a mécses vagy gyertya állandóan elalszik, akkor a tök vagy túl szeles helyen van, vagy nem elég nagyok a rések rajta. A jobb szellőzés érdekében vágjunk apró lyukat a kalapba is.
Tipp: A stabilitás érdekében célszerűbb, ha lapos aljú dísztököket választunk e célra. Ha ez nem sikerül, vágjunk le egy szeletet az aljukból, hogy könnyen megálljanak.
Hozzávalók:
• Különféle fajtájú és nagyságú tökök
• Filctoll
• Éles kés
• Evő- és kávéskanál
• Almavájó
• Teamécses vagy hengergyertya
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!